KÖP- OCH LEVERANSVILLKOR

Vänligen läs igenom Ecospheres köpvillkor noga innan du lägger din beställning, då du vid en beställning hos Ecosphere automatiskt godkänner dessa villkor.

________________________________

 

Många frågar oss om bytes- och returrätt på reavaror/vintage i webbshoppen. Givetvis har du som kund samma villkor för varor köpta till reapris/vintage som till ordinarie pris! 

 

  • BESTÄLLNING

När du beställer hos Ecosphere måste du vara 18 år eller äldre. Är du yngre än 18 krävs målsmans godkännande. Alla beställningar är bindande och samtliga priser anges i svenska kronor (SEK) och inkluderar 25% moms. Vi reserverar oss för eventuella produktförändringar, prisjusteringar, färgavvikelser samt att vi inte kan garantera att alla bilder återger produktens exakta utseende. Alla varor som säljs i butiken finns i lager om inget annat anges. Lagerstatusen uppdateras löpande, men vi reserverar oss för eventuella avvikelser. Om en vara inte skulle kunna levereras kontaktar vi dig omgående.

Kontaktuppgifter kommer aldrig spridas till tredje part utan ditt godkännande. Betalning sker via Swish, Klarna eller PayPal.

  • LEVERANS

Fraktavgiften inom Sverige är 49kr. Handlar du för 350kr eller mer erbjuder vi gratis frakt! Frakten inom Europa är 100kr och till resten av världen 200kr. Beställningar som skickas till andra länder än Sverige kan vi tyvärr inte erbjuda fria byten på. Dina varor levereras inom 2-5 dagar. Alla beställningar skickas med PostNord, med reservation för eventuella förseningar orsakade av dessa. Vi rekommenderar att du använder PostNords app för att spåra ditt paket, som antingen kommer till din brevlåda eller ett utlämningsställe. Aviseringar om paketet skickas via mail eller sms. 

Ditt paket ligger kvar på utlämningsstället i 14 dagar. Därefter skickas det tillbaka till Ecosphere som debiterar en avgift på minst 300kr för frakt och hanteringskostnader. Om du av någon anledning ångrat dig när paketet har skickats från oss, måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till Ecosphere för att undvika extra avgifter. I den mån det är möjligt återanvänder vi emballage, förpacknings- och fyllnadsmaterial när vi postar din leverans, allt för att minska resursslöseri.

  • ÖVRIGT

Vid en eventuell tvist där köparen är en privatperson följer vi alltid Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.
Ecosphere är befriat från skadestånd och andra påföljder om vi inte kan leva upp till våra åtaganden på grund av skäl utanför vår kontroll, såsom krig, ingripande av myndighet, oroligheter, strejker, olyckshändelser, inbrott eller naturkatastrofer etc.

Eventuella reklamationer av trasiga klädesplagg kommer alltid behöva godkännas av respektive varumärke.

  • BYTEN & RETURER

Hos Ecosphere har du 30 dagars öppet köp, oavsett om du handlar till ordinarie pris eller på rea. Inom 30 dagar från leverans ska du ha informerat oss om att du vill returnera en produkt samt skicka tillbaka denna. Vill du byta storlek, plagg, eller returnera en vara? Maila oss först på Pernilla@ecosphere.se så ordnar vi det. Vi tar ut en enhetskostnad om 59kr för retur, och mailar dig returetikett när din retur är godkänd.

Vid byte till annan storlek/färg av samma produkt står Ecosphere för bytesfrakten. Produkten får inte vara använd om du vill returnera den. Givetvis går det bra att prova kläder etc. Vid en retur återbetalar Ecosphere ditt köp inom 30 dagar från returens mottagande.

Beställningar utanför Sverige står för egen returkostnad till oss vid eventuell retur.

FRI RETUR VIA PAYPAL: 

Du som handlar via ett PayPal-konto kan få din returfrakt återbetald av PayPal. Det här är inte en tjänst som Ecosphere erbjuder, utan kommer direkt från PayPal. Villkoren är bland annat att ditt köp ska vara betalt via PayPal-konto, och du ansöker sedan om att få pengarna tillbaka via frakten (som mest 12 returer per år). För mer information eller frågor hänvisar vi till PayPals villkor för tjänsten (klicka här), samt allmän information om den HÄR. Du som kund behöver aktivera tjänsten hos PayPal innan den kan användas.

  • GDPR

Ecosphere/Ekoenkelt följer från och med 2018-05-01 den nya lagen GDPR som betyder att vi fullföljer vårt ansvar att skydda de personuppgifter som vi hanterar. Alla personuppgifter (namn, adress, eventuellt personnummer, mailadress samt telefonnummer) som hanteras i datorn kan bara nås av Ecosphere samt Klarna/PayPal när du väljer dessa som betalningsalternativ. De enda personuppgifter som hanteras i pappersdokument är namn och adresser samt orderlista, som är en del av bokföringsverifikationer, men aldrig andra uppgifter än dessa. Namn, adress, mail samt telefonnummer lämnas till transportbolag vid bokning av frakt för din beställning. Personuppgifter och annan information om dig och ditt köp lämnas aldrig ut till någon annan. Den information om dig som sparas används för att kunna hantera eventuella retur- och reklamationsfrågor som kan uppstå en tid efter köp.

  • KONTAKT

Undrar du över storlek, passformer, eller har någon helt annan fråga? Släng iväg ett mail till Pernilla@ecosphere.se så hjälper jag dig. 


Ecosphere är en del av firman Ekoenkelt, org.nr. 8801221600, och innehar F-skattsedel.